18 Гру 2017

У прес-центрі УНІАН 12 грудня 2017 р. об 11:30 відбулася презентація третього номеру журналу “Україна – Китай”

У прес-центрі УНІАН 12 грудня 2017 р. об 11:30 відбулася презентація третього номеру журналу “Україна – Китай”, який є спільним виданням Української асоціації китаєзнавців та ТОВ «Компанія “Ти і право”». Даний випуск здійснено за підтримки Посольства КНР в Україні та Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України.

Темою номеру є Українсько-китайський форум стратегічного партнерства “Один пояс, один шлях”, який відбувся 30 травня 2017 року в Києві. Представлені думки експертів щодо таких важливих питань: стратегічне партнерство України та Китаю, “китайська мрія” та європейський вибір України; перспективи участі України в геостратегічній ініціативі КНР “Один пояс, один шлях”; українсько-китайські відносини в сучасному глобальному контексті; актуальні завдання політичних взаємин України та Китаю; практичні питання двосторонньої торговельно-економічної співпраці; співробітництво України та Китаю в галузі транспорту, науки і техніки, інформаційних технологій; взаємодія України та Китаю в галузі освіти, культури, туризму та мас-медіа; економічне піднесення Китаю та модернізація України; прогноз розвитку двосторонніх відносин на наступні п’ять-десять років та інші питання.

В прес-конференції взяли участь завідувач відділом Далекого Сходу Інституту сходознавства ім. А. Ю. Кримського НАН України, президент Української асоціації китаєзнавців, головний редактор журналу “Україна – Китай” Віктор Кіктенко; завідувач політичного відділу, перший секретар Посольства КНР в Україні Чжан І; співзасновник ТОВ “Компанія “Ти і право” та співзасновник журналу “Україна – Китай” Вікторія Ліснича; член правління Української асоціації китаєзнавців Юрій Пойта; член правління Української асоціації китаєзнавців Олександра Кіктенко; китайські дипломати та українські китаєзнавці.

Редакція журналу “Україна–Китай”
04053 Україна, Київ, вул. Тургенєвська 52/58
тел.: (+380 44) 353-7285
e-mail: media@sinologist.com.ua